Πείραμα του Ερατοσθένη

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην πανελλήνια δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης – 2024» Download the typeface!

Η Εαρινή Ισημερία, που σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης, έφτασε!

Η δράση μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και, και για άλλη μια φορά, θα δώσει την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου

Eratosthenes_Fyllo_Ergasias

Βασικός στόχος μας είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες Download the Three Kingdoms Wyong Exhibition.

Η φετινή δράση (έγκριση με αρ. πρωτ. …….2024) διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και αποτελεί συνέχεια εκείνης που διοργανώθηκε κατά το σχολικό έτος 2018-2019 (έγκριση με αρ Download the web folder. πρωτ. 158982/Δ7/25-09-2018), στην οποία συμμετείχαν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Κω και Αργολίδας Download youtube videos on your phone.

Για την καλύτερη οργάνωση, φέτος δημιουργήθηκε εξ αρχής ένας νέος ψηφιακός χώρος φιλοξενίας του υλικού, Moodle, με συγκεντρωμένα και διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή:

οδηγίες – συμβουλές για την εκτέλεση της μέτρησης, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις, βίντεο κ.ά AppleTV.

Tο 14ο Γυμνάσιο πραγματοποίησε ήδη την εγγραφή για τη συμμετοχή στο πείραμα.

Πληροφορίες για το πείραμα, υποστηρικτικό υλικό, φωτογραφίες από προηγούμενες δράσεις κ.τ.λ 글씨체 다운로드. θα βρείτε και στις ιστοσελίδες:

– ΠΑΝΕΚΦΕ: https://panekfe.gr/eratosthenes/

– Κανάλι της δράσης στο YouTube: https://www.youtube.com/@user-tv5ix4ny7h
καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου Download the Linux kernel source.

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες του 14ου Γυμνασίου Αθηνών είναι:

…………………. Netterm. βόρειο γεωγραφικό πλάτος και ………………………. ανατολικό γεωγραφικό μήκος Download Windows 10 ie11. Με βάση τις γ. συντεταγμένες και τις οδηγίες που περιγράφονται στο: https://www.youtube.com/watch?v=XhqTXBIWp0w, μπορεί να υπολογισθεί η ακριβέστερη ώρα για την πραγματοποίηση του πειράματος με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια Download global flags.

Ελπίζουμε και φέτος πως θα βιώσουμε, όντας στις σχολικές αυλές μας και ταυτόχρονα όντας όλοι μαζί, μια εκπαιδευτική εμπειρία δυνατή κι ανεπανάληπτη και ταυτόχρονα βαθιά πολιτιστική και πλατιά συνεργατική!!!

Για τις απορίες σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με τιμή,

Οι συντονιστές της δράσης

Όσοι ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στο πείραμα, ας το δηλώσουν στην πλατφόρμα eclass στο Μάθημα: Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών/ Βολίκα Μ.

Μέχρι την Παρασκευή, ας έχουν ετοιμάσει 1. πληροφορίες για το ιστορικό πείραμα 2. εύρεση των γεωγραφικών συντεταγμένων του σχολείου 3. εύρεση της καταλληλότερης ώρας για την πραγματοποίηση του πειράματος με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *